27.1.2021. 20:42
0
Hrvatska: Bacio bombu na radnike koji su mu došli isključiti struju
Jutros oko 9.20 sati je 71-godišnji Milorad A. je u Ulici Jana Žiške u Pakracu bacio bombu na tri radnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju. Kako je rekla šefica bolnice u Pakracu Marina Major za Index, dvojica radnika su stabilno, imaju višestruke povrede, jedan po cijelom tijelu, drugi po desnoj strani abdomena. Treći je u kritičnom stanju, život mu je ugrožen te je prebačen u Zagreb, prenose tamošnji mediji.
Djelatnici HEP-a parkirali su službeni kamion ispred Miloradove kuće, odmah pokraj stupova s naponskim kabelima. Nakon što su mu pozvonili na vrata, rastrojen je izašao iz kuće i ubrzo bacio bombu na njih. Geleri su pogodili svu trojicu radnika HEP-a, a najgore je prošao 52-godišnji D.M. koji je zadobio teške ozljede glave i trbuha. On je brzo prebačen u pakračku bolnicu gdje su utvrdili da mu je život ugrožen te ga malo poslije 13 sati poslali u KBC Zagreb.

D.M., koji je najteže stradao, razveden je i sam je živio u svojoj kući u Pakracu. Posljednje vrijeme provodio je s djevojkom, piše lokalni portal. Nadalje, 55-godišnji I.O., inače otac troje djece, pretrpio je lakše povrede i liječi se u pakračkoj bolnici. Navodno mu je puknuo bubnjić, dodaju. Komšije su u šoku i pričaju kako ne mogu vjerovati da se tako dobrom čovjeku dogodilo takvo zlo, navode.

(Mirza Malović)


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.