7.2.2021. 12:49
0
Šokantni detalji monstruoznih smaknuća u Beogradu: Mučili ih, a onda im odsjekli glave, ekstremitete, dijelove tijela bacali u kiselinu
Policija je jučer, treći dan zaredom, obavljala uviđaj u vikendici u Ritopeku kod Beograda za koju se sumnja da je mjesto na kojem su mučeni i brutalno ubijeni navijač Partizana, Goran Veličković Goksi, pripadnik bande Pink Panteri, Milan Ljepoja, i Zdravko Radojević, navijač Crvene zvezde, za čije se likvidacije sumnjiči organizovana kriminalna grupa sa uhapšenim Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, i Markom Miljkovićem na čelu, piše Kurir.

Pretpostavlja se da su baš u ovoj kući na tri sprata, opasanoj visokom ogradom i pokrivenom najsavremenijim videonadzorom, vršeni najmonstruozniji zločini. Inače, kuća je u vlasništvu Vlade Draganića, koji je uhapšen s Belivukom, Miljkovićem i još 20 pripadnika njihove grupe.

- Žandarmerija i pripadnici SAJ sa dugim cijevima, inspektori u civilu, ali i pripadnici drugih jedinica MUP-a, od četvrtka češljaju vikendicu, dvorište i okolinu. U kući su navodno nađeni tragovi krvi i DNK, kao i drugi dokazi o tri ubistva - kaže izvor i nastavlja:

- Sumnja se da su i Veličković i Ljepoja i Radojević satima mučeni, a da su im tijela osakaćena, glave odsječene, ali i ekstremiteti. Tragajući za ostacima njihovih tijela, policija je bagerom prekopavala dvorište vikendice, ali i šumicu koja se nalazi s jedne strane kuće, tragajući za njihovim ostacima, prenosi Kurir.

Također, isušivali su i bunare, jer se sumnja da su oružje, odjeću i druge predmete pripadnici klana Velje Nevolje bacali u njih kako bi se otarasili dokaza. Sumnja se da su neke tragove i dijelove istopili kiselinom, a ono što nisu mogli na taj način da unište, zakopavali su i bacali u bunare. Tokom uviđaja na mjestu zločina policija je pronašla i mjesta u šumarku i dvorištu na kojima je Veljina ekipa spaljivala dokaze o svojim zlodjelima, ali i hemikalije kojima su čistili kuću i okućnicu poslije smaknuća.

Mještani ovog dijela Ritopeka kažu da se kuća, koju je sada okupirala policija, nalazi u vikend-naselju i da je prilično usamljena, odnosno, s jedne strane se nalazi šumarak, s druge je opasana visokom ogradom, a u neposrednoj blizini nema drugih objekata.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.