26.2.2021. 21:44
0
Vakcinacija u Srbiji još nije dala rezultate, povećan broj zaraženih koronavirusom
FOTO: Tanjug
U Srbiji je u posljednja 24 sata od posljedica kovida 19 preminulo 16 osoba. Od 14.128 testiranih osoba, 3.339 je pozitivno. Krizni štab danas je pooštrio mjere, pa će tako za vikend radno vrijeme rad svih ugostiteljskih objekata biti od 6 do 14 sati, a poslije je moguća samo dostava.

U Srbiji je do sada prvu dozu vakcine primilo 886.086 osoba, a drugu dozu više od 500.000 stanovnika. Masovna vakcinacija počela je 19. januara, ali za sada i Srbija bilježi porast oboljelih od koronavirusa.  

Ministrica za rad i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević istakla je kako treba da prođe izvjestan vremenski period da bi se razvio imunitet koji će štititi od infekcije.

Kako je navela, da je jedna doza dovoljna za stvaranje imuniteta, ne bi bilo ni potrebe da se daje druga doza i da je čak i nakon druge doze potrebno da prođe od dvije do tri nedjelje da bi se smatralo da najveći broj vakcinisanih ima imunitet.

"Odlično je što je veliki odaziv na vakcinaciju, odlično je što su nam vakcine dostupne, što čak možemo i da biramo koju vakcinu da primimo, ali ne smijemo da kompromitujemo uspjeh vakcinacije našim opuštanjem i našim nonšalantnim ponašanjem", istakla je Darija Kisić Tepavčević.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.