28.2.2021. 19:29
1
Crna Gora u lockdownu: Od 2. marta se zaključavaju Podgorica, Cetinje, Ulcinj i Herceg Novi
Komisija za zaštitu stanovništva od bolesti COVID-19 u Crnoj Gori, na prijedlog Instituta za javno zdravlje, usvojila je nove mjere, saopštilo je Ministarstvo zdravlja ove zemlje.

Piše: H. Ahbabović

Pored mjera koje nastavljaju da važe u općinama Budva, Tivat, zabranjuje se izlazak građanima i sa teritorije općina Podgorica, Cetinje, Ulcinj, Herceg Novi, Nikšić i Plužine osim radi obavljanja redovnih radnih zadataka (na osnovu potvrde poslodavca), ostvarivanja zdravstvene zaštite (na osnovu medicinske dokumentacije).

Dozvoljeno je putovanje studentima od mjesta prebivališta do sjedišta ustanove visokog obrazovanja, održavanja ličnih odnosa djece sa roditeljem sa kojim ne žive, prijevoza poljoprivrednih proizvođača upisanih u registar poljoprivrednih gazdinstava, piše AnteaM.

Mjera, kako navode, stupa na snagu od utorka 2. marta.

Takođe, u opštinama Danilovgrad, Bar i Tuzi dozvoljava se rad privrednih društava i preduzetnika koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost u ugostiteljskim objektima (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i slični ugostiteljski objekti).

"Pored zabrane rada ugostiteljskih objekata i automata u Glavnom gradu Podgorica, Prijestonici Cetinje i opštinama Nikšić, Herceg Novi, Kotor i Ulcinj, uvodi se zabrana i u Plužinama, uz obavezu uklanjanja ili na drugi način onemogućavanja korišćenja mobilijara, tokom zabrane obavljanja ugostiteljske djelatnosti.

Mjera stupa na snagu datumom objavljivanja u Službenom listu, odnosno od ponedjeljka 01.03.2021.

Mjere će važiti do 10. marta", navode iz Ministarstva.

Takođe, u općinama Danilovgrad, Bar i Tuzi dozvoljava se rad privrednih društava i preduzetnika koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost u ugostiteljskim objektima (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i slični ugostiteljski objekti).

- Pored zabrane rada ugostiteljskih objekata i automata u Podgorici i općinama Nikšić, Herceg Novi, Kotor i Ulcinj, uvodi se zabrana i u Plužinama, uz obavezu uklanjanja ili na drugi način onemogućavanja korištenja mobilijara, tokom zabrane obavljanja ugostiteljske djelatnosti.

Mjere će važiti do 10. marta.

 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.