6.3.2021. 22:30
0
Vučić i Vulin objavili fotografije ubijenih navijača
Sa ovom bandom smo završili. Njihovim nasljednicima: gotovi ste, bit ćete uskoro iza rešetaka. Država Srbija da trpi narko-dilere i ubice neće, obračunat ćemo se sa njima.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prikazali su noćas na konferenciji za novinare, nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbijednost, fotografiju ubijenog navijača Partizana na kojem se vidi da mu je odsječena glava, prenio je N1.

“Sa ovom bandom smo završili. Njihovim nasljednicima: gotovi ste, bit ćete uskoro iza rešetaka. Država Srbija da trpi narko-dilere i ubice neće, obračunat ćemo se sa njima. To će biti i po mnogim gradovima širom Srbije. Od Vranja do Subotice, od Valjeva do Niša, u svakom Nišu bit će hapšenja koliko hoćete. Oni koji misle da ubijanjem i prodajom droge mogu da postignu nešto u životu i dobiju važno mjesto u društvu, ne. Takvi ljudi treba da budu prezreni i svi oni koji već krenuli i iz svojih medija i političkih struktura da govore kako su postojali drugi motivi, važno da dobro razumiju i da im bude jasno da država neće da se igra sa takvim stvarima, ali ćemo im odgovarati riječima”, rekao je predsjednik Srbije nakon prikazivanja fotografija uznemirujućeg sadržaja.

S druge strane, Vulin je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova je došlo do nespornih dokaza da su Vučić i članovi njegovi porodice bili ilegalno prisluškivani 1.572 puta.

“Transkripti razgovora su bili skidani na ‘bijelo’ i nošeni pojedinim visokim funkcionerima MUP-a. Na taj način osim što su grubo prekršena ljudska prava predsjednika Vučića, njegovog oca, sina i brata, sistem je grubo i brutalno povrijeđen”, rekao je Vulin.

“Izvjestan broj pripadnika MUP-a stavljen na poligraf i svi su pali na najvažnijim pitanjima koja smo im postavljali. Na Tužilaštvu za organizovani kriminal je sada da izvrši formulaciju djela, a onda naravno i da se to završi pred odgovarajući pravosudnim organima. Ovo što se desilo predsjedniku i njegovoj porodici više ne smije nikome u Srbiji da se desi, nikada”, naveo je Vulin.

(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.