21.3.2021. 12:35
0
Dvije osobe privedene zbog napada na novinara Seada Sadikovića
Sumnja se da su Omerović i Dizdarević iz auto-kolone upućivali uvredljive riječi Sadikoviću i da su nakon toga izašli iz vozila.
Bjelopoljska policija je sinoć uhapsila Nermina Omerovića (21) i Edina Dizdarevića (18), obojica iz Bijelog Polja zbog napada na novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića, prenosi Avaz.

Oni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje i u zakonskom roku biće privedeni nadležnom državnom tužiocu. Motiv napada za sada nije saopćen.

- Sinoć nešto poslije 20 časova, dok je trajala organizovana auto-kolona, u ulici 3. januara došlo je do narušavanja javnog reda i mira tučom. Policija je na licu mjesta zatekla novinara Sadikovića koji je imao vidiljive povrede. Nakondate izjave u službenim prostorijama policije on je transportovan na ukazivanje ljekarske pomoći - saopćila je Uprava policije.

Preduzetim aktivnostima brzo su pronađeni akteri tučnjave koji su privedeni u službene prostorije.

Sumnja se da su Omerović i Dizdarević iz auto-kolone upućivali uvredljive riječi Sadikoviću i da su nakon toga izašli iz vozila.

- Nakon toga je, po kazivanju i novinara i učesnika auto-kolone došlo do međusobne prepirke nakon čega su osumnjičeni napali novinara nanoseći mu lakše tjelesne povrede - navodi policija.

Policija preduzima dalje mjere i radnje u cilju identifikacije svih lica i rasvjetljavanju cjelokupnog događaja.

Napad na Sadikovića osudili su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministri, političke partije i nevladin sektor.


(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.