31.3.2021. 21:10
0
Vučić pozvao novinara CNN-a da primi vakcinu u Srbiji
- Možete dobiti američku, evropsku, rusku ili kinesku vakcinu, a vaše je da li to želite, kazao je Vučić.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za američku televiziju CNN da za Srbiju vakcine protiv COVID-19 nisu bile pitanje geopolitike, već spašavanja ljudskih života, "zbog čega smo se za imunizaciju pripremili na najbolji način".

Vučić je u intervjuu, koji je bio dio priloga CNN o procesu vakcinacije u Srbiji, rekao da je veoma sretan što je Srbija uspješna i istakao da je država nabavila vakcine iz svih krajeva svijeta, prenosi N1.

„Možete dobiti američku, evropsku, rusku ili kinesku vakcinu, a vaše je da li to želite“, kazao je Vučić.

Upitan o vakcinaciji u Srbiji ljudi iz zemalja u okruženju, Vučić je rekao da je sretan ako možemo da pomogne nekome iz Sarajeva, Skoplja ili Podgorice.

„To je naš region, živimo blizu, ako možemo da budemo od pomoći dobro, ako oni mogu da pomognu nama, hvala im. To pokazuje da smo orijentisani ka budućnosti, da ne idemo u prošlost ili ne želimo da idemo u prošlost“, poručio je Vučić.

Na konstataciju novinara da Srbija stranim državljanima daje mnogo vakcina i da bi moglo doći u pitanje da li će ih imati dovoljno za sebe, Vučić je rekao da ih neće nedostajati, preciziravši da se u aprilu očekuje pola miliona doza Pfizera, milion doza Sinopharma, nekoliko stotina hiljada doza iz Moskve, kao i 60.000 doza iz COVAX programa.

Na kraju razgovora Vučić je pozvao novinara CNN da primi vakcinu u Srbiji, ako već nije vakcinisan.

(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.