6.4.2021. 8:29
0
Vučić ponosan što nikog nije izručio Haagu
On je rekao da su predsjednika Srpske radikalne Stranke Vojislava Šešelja, koji se “hrabro branio u Haagu”, vratili u Srbiju očekujući da će spustiti rejting Srpskoj naprednoj stranci.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan što nikog nije izručio Haagu, mada "pritisci nisu bili mali na njega".

On je, za TV Pink, rekao da su predsjednika Srpske radikalne Stranke Vojislava Šešelja, koji se “hrabro branio u Haagu”, vratili u Srbiju očekujući da će spustiti rejting Srpskoj naprednoj stranci, kako bi ušao u koaliciju sa nekom “od njihovih poslušnika iz bivšeg DOS-a”, prenio je N1.

“Ali Šešelj nije htio da igra njihovu igru”, naveo je Vučić.

Govoreći o seriji Porodica i bivšem predsjedniku Slobodanu Miloševiću, on je rekao da joj nedostaje “historijsko-političke dubine”.

“Ne vide se muke i problemi sa kojima se Milošević suočavao, zašto je ušao u sukob sa NATO-om. Ni muke Zoran Đinđića kod izručenja, ni Vojislava Koštunice”, rekao je Vučić.

On je rekao i da “ljudi koji su hapsili Miloševića nisu poštovali svoju riječ”.

(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.