19.4.2021. 22:25
2
Vučić o Srebrenici: Jedini trenutak kad sam pognuo glavu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić o Srebrenici je govorio tokom gostovanja na televiziji Face. Rekao je da zna ko ga je napao u julu 2015. Dodao je da nisu tačne tvrdnje da je to organizovala srbijanska tajna služba. Bezbjednosno-informativna agencija (BIA).

“Otišao sam da se poklonim žrtvama. To je bio jedini trenutak kad sam pognuo glavu. Momci iz obezbjeđenja su saginjali glavu. Jer je to prirodna reakcija. Ali ja sam tada bio ponosni Srbin, predsjednik Srbije”, rekao je Vučić u intervjuu za TV Face.

Rekao je da je nevjerovatno da neko pomisli da je on to organizovao. Sam protiv sebe. Da je pozvao telefonom čovjeka koji ga je udario u rame nogom. I da nikad nije insistirao na priči o tom napadu.

On je govorio o stradanju porodice Vučić u Drugom svjetskom ratu. Dodao da se zalaže za kulturu sjećanja na zločine. I u Srebrenici i u Jasenovcu i Jadovnu.

Ipak je i pored više puta ponovljenog insistiranja odbio da Jasenovac okarakteriše kao genocid.. Objasnio je da je jasno šta lično misli. Ali kao predsjednik Srbije ne želi da se vraća u prošlost. To donosi još 100 godina sukoba, dodao je Vučić.

(Ajdin Balićevac)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.