20.4.2021. 11:16
0
"Na žurke poslanika u Parlamentu Srbije dovođene maloljetne djevojčice"
Lider Jedinstvene Srbije i predsjednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma izjavio je da su optužbe koje je na njegov račun iznijela potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić „najgnusnije laži koje je ikada čuo“

Potpredsjednica srbijanske Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da su u hotel „Alfa“ u selu Končarevo kod Jagodine, kao i u klubu i prenoćištu „Tigar“ u tom gradu, na žurke kojima su prisustvovali čelnici vlasti „dovođene iz Beograda djevojčice od 15, 16, 17 godina“, kao i da se „znalo da poslije takvih žurki te djevojčice ostaju sa njima“, piše magazin Danas.


Tepić je na konferenciji za novinare u prostorijama SSP izjavila da je takve žurke organizovao lider Jedinstvene Srbije i predsjednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma, a da su nekim žurkama prisustvovali i funkcioneri Socijalističke partije Srbije (SPS).

„Pripadnici vlasti rade stvari za koje sam vjerovala da se vezuju samo uz mafiju – podvođenjem žena, djevojaka i djevojčica. Radi se o žurkama u hotelu u Končarevu, gdje su luksuznim taksijem iz Beograda dovođene djevojčice od 15, 16, 17 godina, a znalo se da poslije takvih žurki te djevojčice idu sa njim (Draganom Markovićem), ili sa njima“, kazala je Tepić.

Ona je na konferenciji za novinare emitovala video svjedočenje muškarca čiji je identitet bio zaštićen, koji je potvrdio da je radio za Dragana Markovića Palmu, i da je lično vidio maloljetne djevojčice koje se dovode na žurke u Končarevo i Jagodinu, kao i da mu je njegova prijateljica – hostesa na takvim žurkama, prenijela da je jednom prilikom djevojčicu od 15-tak godina dovela u sobu iznad prostorija RTV Jagodina „u kojoj je Palma čekao go“, i da je djevojčicu ostavila u toj sobi neko vrijeme, iako je ona plakala.


Muškarac čije su svjedočenje čuli novinari je rekao da je prisustvovao žurkama na kojima je bilo maloljetnih djevojaka i djevojčica, koje bi ostajale kada većina gostiju ode, kao i da su bile „zaklonjene panelima“, da bi pred onima koji su ostali, među kojima je bio i Dragan Marković – Palma, ustajale jedna po jedna i „govorile odakle su došle, šta vole, šta ne vole“.

„Više je ličilo na stočnu pijacu nego na žurku“, rekao je muškarac i dodao da smatra da se izjave koje su se u ranijem periodu pojavljivale da u Srbiji postoji političar pedofil „odnose na njega“.

Muškarac je rekao da je njegova prijateljica, koja je radila kao hostesa na takvim žurkama, „pobjegla iz Jagodine“ jer se plašila za svoj život.

Marinika Tepić je nakon video svjedočenja pozvala i druge žrtve da se jave SSP i da „pomognu svojim svedočenjima“ i dodala da se žene koje su bile na takvim žurkama plaše da svjedoče da ne bi „završile u gepeku ili bile bačene niz liticu“.

„Ako je ostalo imalo morala u Srbiji tužilaštvo nakon ovog iskaza ne može da ćuti, a Vlada mora da padne. Ovo je razlog za pad bilo koje Vlade, a Palma je dio ove vlasti. Sve ovo traje najmanje deset godina, svi to znaju ali niko nije bio progovorio na ovaj način“, rekla je Tepić.

Tepić je dodala da se sve izjave iznijete danas na konferenciji za novinare „mogu smatrati usmenom krivičnom prijavom“, na koju tužilaštvo mora da reaguje po službenoj dužnosti, posebno zato što postoji sumnja da je krivično djelo počinio javni funkcioner i nosilac izvršne vlasti.

Ona je na pitanje novinara potvrdila da se svjedočenja o „podvođenju žena, djevojaka i djevojčica“ na Palminim žurkama u Končarevu i Jagodini odnose i na vrijeme kada je ministar policije bio lider SPS-a Ivica Dačić, koji je, kako je navela, također prisustvovao takvim žurkama, i čiji je Palma koalicioni partner.

Lider Jedinstvene Srbije i predsjednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma izjavio je danas da su optužbe koje je na njegov račun iznijela potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić „najgnusnije laži koje je ikada čuo“.

„To da ta gospođa laže, kao što sam nedavno rekao nije ništa novo, to je već postala svakodnevnica. Jedino što je tačno što je rekla je to da će neko zbog svega ovoga morati u zatvor, a to će biti Đilasova glasnogovornica, autor laži koje je danas izgovorila. Ako gospodine Đilas mislite da lažima skrenete pažnju sa vaših sumnjivih poslova, tako što ćete da pustite svoju glasnogovornicu da laže, vrijeđa, napada sve u Srbiji, onda ste se grdno prevarili“, naveo je Dragan Marković Palma u pisanoj izjavi.

On je naveo da „tužilaštvo ne mora da troši papir za pozive“, i da će „sam sutra otići da kaže da je Đilasova glasnogovornica izrekla užasne laži“, ali da će u tužilaštvu morati da se pojave i Marinika Tepić i muškarac koji je pod zaštićenim identitetom putem video snimka iznio svoje svjedočenje o dešavanjima u Jagodini.

„Da vašim lažima nema kraja pokazuju i riječi izgovorene na vašoj konferenciji da je nekoga od nekoga strah u Jagodini, da se neki sele iz Jagodine. Iz Jagodine se ne seli niko, već se useljavaju ljudi sa porodicama. Glasnogovrnice, jedino što ste rekli, a da je istina je to, da će neko zbog svega ovoga morati u zatvor“, rekao je Marković.

Kasnije danas je predsjednik fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić izjavio da sigurno postoje osnovi za sve tvrdnje koje su danas iznete na konferenciji za novinare potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, a tiču se pedofilije u Jagodini.

Kasnije danas je predsjednik fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić izjavio da sigurno postoje osnovi za sve tvrdnje koje su danas iznijete na konferenciji za novinare potpredsjednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, a tiču se pedofilije u Jagodini.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.