2.5.2021. 16:43
0
Milanović ogorčen dešavanjima u Borovu: Plenkovićeva policija je asistirala toj grupi muškaraca
Predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović, oglasio se danas popodne na svom Facebook profilu povodom jutrošnjih dešavanja u Borovu kraj Vukovara.

Milanović je poručio da je jutrošnji događaj bio sramotan.

- Grupa muškaraca danas je u Borovu poticala na nasilje koristeći gnjusan govor mržnje protiv naših sugrađana Srba. To je sramota i za svaku osudu, rekao je on.

Iskoristio je priliku prozvati premijera Andreja Plenkovića, kao i Milorada Pupovca, političkog vođu Srba u Hrvatskoj.

- Ali vidio sam da im je tamo, mirnim auto-mimohodom asistirala i policija, policija kojom upravljaju skupa Plenković i Pupovac. Što je tamo radila policija, ako nije PREVENTIVNO štitila red i zakon? Još će biti da sam ja kriv što Plenkovićeva i Pupovčeva policija u Borovu nije radila svoj posao danas, poručio je Milanović.

Dodao je da ovo nije prvi put da policija ne radi svoj posao.

- Kao što ga nije radila kada je s groblja u Borovu trebalo maknuti mauzolej neplivaču Šoškočaninu. Da, meni smeta, kao što bi mi smetao spomenik Maksu Luburiću. A nekome odgovora da taj spomenik bude tamo i provocira. I da se ništa ne čini, zaključio je hrvatski predsjednik.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.