29.5.2021. 14:46
0
Krivokapić: Temeljni ugovor biće potpisan onako kako to i dolikuje
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić poručio je da će Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom /SPC/ biti potpisan uz narod Crne Gore, koji se za njega izborio, onako kako to i dolikuje.

Krivokapić je naveo da je prije dva dana, nekoliko sati pred odlazak na sastanak u Beograd sa NJegovom svetosti patrijarhom Porfirijem i vladikama SPC, u odgovoru na klevete jednog od lidera Demokratskog fronta, javnosti najavio da je pripremljena afera.

"I danas ponavljam - neće vam to proći", napisao je Krivokapić na "Tviteru".

Iz SPC-a je ranije saopšteno da je Krivokapić na sastanku sa patrijarhom Porfirijem 27. maja iznio nove i do sada neizrečene razloge zbog kojih smatra da potpisivanje Temeljnog ugovora mora biti odgođeno.

"Patrijarh Porfirije ne vidi osnovanost i opravdanost namjere premijera Crne Gore da ne potpiše Temeljni ugovor sa SPC, što je bio jedini razlog njegovog dolaska u Patrijaršijski dvor u Beogradu", navodi se u saopštenju.

Crnogorski premijer potom je saopštio da je na sastanku sa partijarhom Porfirijem "potvrđeno opredjeljenje da bude potpisan Temeljni ugovor sa SPC" i da su "ostali u dogovoru da se usaglase o terminu, prenose nezavisne.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.