6.6.2021. 21:54
0
Otac teško povrijeđenog violiniste: Stariji brat ga je dozivao, našli smo ga 20 metara dalje
Zoran Vasić, otac talentovanog violiniste Jovana Vasića (15) iz Obrenovca, koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između petka i subote, kaže da se moli da njegov sin ozdravi.

- Vraćali smo se sa svirke iz Obrenovca negdje pola sata poslije ponoći u noći između petka i subote. Išao sam svojom trakom i vidio automobil ispred sebe, ali sam mislio da će da skrene jer je ispred njega bilo skretanje. Međutim, on je stajao u traci, a kako sam čuo, sa nekim je pričao - ispričao je za Kurir.rs otac teško povrijeđenog dječaka, Zoran Vasić.

Očajni otac tvrdi da je pokušao da izbjegne sudar.

- Kad sam se približio, da ga ne bi udario, pokušao sam da ga obiđem sa lijeve strane. Međutim, zakačio sam njegovu lijevu stranu. Taj udarac u lijevo me je odbacio pravo u kanal. U sljedećem trenutku čuo sam kako se sve krši i lomi - priča Zoran.

Na mjestu suvozača u trenutku udesa nalazio se njegov stariji sin Mirko.

- Počeo je da traži Jocu po kolima, okolo, u kanalu... Nije ga nigdje bilo. Počeo je da ga poziva: "Joco, Joco, gdje si? Joco". Tada smo shvatili da je izletio 20 metara naprijed. Izletio je iz automobila kao frizbi. Vidjeli smo ga kako leži na asfaltu i trčali smo do njega. Dozivao sam ga, ali ništa nije rekao - tužnim glasom objašnjava Zoran.

Hitna pomoć je, prema njegovim riječima, brzo stigla.

- Hitna je preuzela Jocu, a kasnije sam čuo da je u sanitetu stisnuo ruku. Ima dosta teških povreda, naprsnuće pršljenova, hematom na glavi, još neke prijelome, da li karlice ili kuka, ne znam ni ja više - kaže nesretni čovjek koji je izašao iz bolnice sa starijim sinom.

Zoran je na mjestu vozača zadobio masnicu ispod oka i poprilično je ugruvan. Njegov stariji sin Mirko ima posjekotine po licu i nekoliko kopči.

- Za sada nemam nikakve informacije u kakvom je stanju Joca. Rodbina mi je došla jučer iz Austrije i Njemačke kako bi bili s nama u ovim teškim danima - kaže Zoran.

Podsjećamo, Jovan Vasić Piromanac (15), jedan od najboljih mladih violinista u Srbiji, teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći kod Zvečke, kad se s ocem Zoranom i starijim bratom Mirkom vraćao sa nastupa iz Obrenovca.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.