11.6.2021. 19:28
0
Draginja Stanković: Svaki častan Srbin se stidi genocida u Srebrenici, Krivokapić samo šuti
Predsjednica Kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore, Draginja Vuksanović-Stanković, kazala je danas da rezolucija o genocidu u Srebrenici nije uperena protiv srpskog naroda, dodavši da se svaki častan Srbin stidi genocida u Srebrenici.

Podsjećamo, Draginja Vuksanović-Stanković je prije nekoliko dana stekla simpatije domaće javnosti kada je tokom rasprave u Skupštini Crne Gore kada je replicirajući svom kolegi iz Skupštine kazala kako RS nije i nikada neće biti nezavisna država.

Skupština Crne Gore, iako je trebala, danas ponovo nije glasala o Prijedlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici.

- Očekuje se odluka o amandmanima. Predlagač treba odlučiti hoće li prihvatiti određene amandmane. Očigledno se o toj Rezoluciji neće glasati ni u ponedjeljak, rekla je Vuksanović-Stanković u za N1.

Kada je riječ o izglasavanju rezolucije, Vuksanović-Stanković kaže:

- Ukoliko se uzme u obzir opozicija, potrebno je da glasa i neko od vladajuće većine kako bi prošla. Mislim da predloženi amandmani vladajuće većine neće biti prihvatljivi. Obesmislili su samu Rezoluciju. Određeni poslanici hoće da izjednače genocid u Srebrenici, koji je nesporno utvrđen, sa svim ostalim zločinima za koje ne postoje pravosnažne odluke. Očekujem da URA odbije te prijedloge i da se ujednače sa glasovima opozicije, istakla je ona.

Vuksanović-Stanković je prokomentarisala i proteklu burnu raspravu u Skupštini Crne Gore koja se vodila upravo zbog rezolucije o Srebrenici. 

Ona kaže da se rezolucijom ne osuđuje cijeli srpski narod.

- Pojedini politički subjekti vladajuće većine nama spočitavaju kao se Rezolucijom osuđuje čitav jedan narod. Ne možemo zbog Ratka Mladića osuditi srpski narod. Ja vjerujem da se svaki častan Srbin stidi onoga što je urađeno u Srebrenici. Nije tačno da želimo čitav srpski narod proglasiti genocidnim. Zna se ko je kriv – zločinac Ratko Mladić, zaključila je Vuksanović-Stanković.

Na pitanje šta premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić misli o njenom stavu da RS nikada neće biti država, Vuksanović-Stanković kaže da se on o svemu tome uopšte i ne izjašnjava.

- On se uopšte ne izjašnjava. Vidjeli ste kad je bio u posjeti Banjaluci iza njega je bila zastava Crne Gore i entiteta RS. Da ne pričam o diplomatskom skandalu kada je čestitao “Dan RS-a”, rekla je ona.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.