2.8.2021. 11:25
0
U Istri snimljen tornado koji je rušio stogodišnje hrastove
Nevrijeme je jučer u poslijepodnevnim satima zahvatilo je i dijelove Istre u Hrvatskoj, a građani su snimili na nebu pojavu sličnu tornadu.

Nevrijeme je bilo lokalnog karaktera i trajalo je vrlo kratko pa brojni građani javljaju da je na njihovom području palo samo malo kiše, dok drugi javljaju da su ostali bez struje.

Tornado se, kako pišu mještani na društvenim mrežama, formirao oko 18:11 sati uz obalu kod Poreča, u uvali Peškera.

Na svu sreću tornado se kretao nenaseljenim šumskim područjem izbjegavajući sva naselja na svojoj ruti. Kuda je prošao, srušio je brojna stabla, nerijetko i hrastove stare stotinjak godina, a savio je i stup HEP-a, navodi Istramet.

Najpogođenije je područje oko Anžići i Kvešti, a prolazak tornada jasno se može uočiti na liniji dugačkoj 500-tinjak metara. prenosi “Fokus“.




(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.