2.8.2021. 11:35
0
Produžen pritvor Veljku Belivuku i članovima njegove grupe
Viši sud u Beogradu saopćio je 2. avgusta da je donijeta odluka kojom je Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, i još 26 okrivljenih za najteža krivična djela produžen pritvor do 30 dana, tok je još troje iz grupe pušteno da se brani sa slobode.

Optužnicom je okrivljenima stavljeno na teret da su izvršili više krivičnih djela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, otmica, silovanje, navodi se u saopćenju Višeg suda.

Pritvor im je, pored ostalog, produžen zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke, te da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivična djela za koja je propisana kazna zatvora preko deset godina, piše u saopćenju.

Pritvor im je produžen i zbog načina i težine krivičnih djela koja su dovela do uznemirenja javnosti, što može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, dodaje Viši sud.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu podiglo je 30. jula optužnicu protiv Belivuka i njegove grupe. Optužnicom je obuhvaćen 31 okrivljeni i predata je Posebnom odjeljenju Višeg suda na potvđivanje.

Grupa, koju su navodno predvodili uhapšeni Belivuk i Marko Miljković, sumnjiči se za ubistva, iznude, otmice i dilovanje droge.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.