10.8.2021. 17:26
0
Sindikat hitne medicine Hrvatske pisao Plenkoviću 'Slučaj poginule medicinske sestre samo je jedno od stradavanja'
FOTO: Tportal
Nakon nedavne saobraćajne nesreće u kojoj su život izgubile medicinska sestra i pacijentica, u Hrvatskoj se otvorio niz problema s kolima hitne pomoći koji se godinama, unatoč apelima tamošnjeg medicinskog osoblja i sindikata, ne rješavaju. Portal DNEVNIK.hr je prenio dio pisma upućenog premijeru RH Andreju Plenkoviću u kojem sindikat traži sastanak.

''Uz izraze zahvalnosti za sve što činite u naporima kako bi Republika Hrvatska postala što bliža standardima članicama Europske Unije, želim Vam se obratiti s problemom u svezi Hitne medicinske pomoći. Slučaj poginule medicinske sestre, pacijentice, a i ozljeda vozača samo su jedan od slučajeva stradavanja ili ozljeda djelatnika hitne i saniteta i skrenuo bih Vam pozornost na dva detalja - skraćeni radni vijek te izdvajanje iz proračuna za djelatnost hitne službe, kao što se izdvaja za druge dvije žurne službe, vatrogastvo i policiju" dio je poruke koja je upućena Plenkoviću.

Na kraju pisma se navodi to kako se očekuje prijem kod Plenkovića u kabinetu, akko bi se riješio problem koji su naveli kao ključni:

"U vezi navedenog, molim Vas za prijem u Vašem uredu kako bih Vas izvijestio o svemu te dogovorio daljnje postupke s onima koji žele prosvjedom potaknuti mjerodavne na akciju'', napisao je premijeru Šota", stoji u pismu koje je rpenio Dnevnik.hr portal.


(Amer Mujezinović)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.