10.8.2021. 19:50
1
Vučić opravdao skandalozno navijanje Grobara i povike "Nož, žica, Srebrenica" time da "nisu nikoga napali"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je komentirao incidente na utakmici u Novom Pararu i dodao da tu nije riječ o navijačima i onome što oni osjećaju.

- Partizan je bio ubjedljiv i krenulo je sa tribina skandiranje "Nož, žica, Srebrenica" i "Ratko Mladić". U istom sekundu je sa tribina gdje su stariji navijači Novog Pazara vikali su: 'Orić Naser', 'Kosovo je pored Srbije' i 'Žuta kuća'. Navijači Partizana nisu nikoga fizički ugrozili, a navijači Pazara jesu. I tamo su mene vrijeđali navijači Pazara, a ne Partizana kao obično - rekao je Vučić za Pink. 

Navijači Pazara nisu navijački organozovani, tvrdi srbijanski predsjednik.

- Pokazali su šta misle o Srbiji. Oni su u ovom slučaju pokazali šta iskreno misle šta misle o meni, o Srbima i koliko su podjele duboke. Pitam se dokle mi Srbi i Bošnjaci mislim da tako ide. Moramo da razmišljamo kao ozbiljni ljudi, o budućnosti - rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, "ostaje nam da razgovaramo sa Bošnjacima i da vodimo računa o emocijama i njihovim i našim".

Vučić je rekao da ne želi da se miješa u rad Fudbalskog saveza Srbije, ali da mu se čini da utakmica nije najbolje organizovana.

(H. Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.