24.8.2021. 18:32
0
Vulin nazvao Cikotića "saborcem odreda El Mudžahid" pa poručio: Dok još imam glavu na ramenima, da ponovim "Ko je pokušao da ubije Vučića u Srebrenici"
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je, povodom tvrdnji ministra sigurnosti BiH, Selme Cikotića, da smatra prijetnjom "kada saborac odreda 'El Mudžahid' pokušava da ga ućutka" i naglasio "da što započne (ratni komandant Armije RBiH u Srebrenici Naser) Orić, nastavi Cikotić".

- Ne znam gdje je Cikotić našao prijetnju u rečenici `Životni interes Republike Srbije, svih Srba gde god oni živjeli je mir, to je naš životni interes`, ali znam da kada saborac odreda `El Mudžahid` pokušava da me ućutka, to onda jeste prijetnja, rekao je Vulin, povodom tvrdnji Cikotića da prijeti Bošnjacima.

On je naglasio da se zna kako su prolazili Srbi kojima su se bavili Orić i Cikotić, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

- Znamo kako su prolazili Srbi kojima su se njih dvojica bavila. Ali, dok još imam glavu na ramenima, da ponovim ono što sam gospodina Cikotića pitao u Zvorniku: `Ko je pokušao u Srebrenici da ubije Aleksandra Vučića?', naveo je Vulin, javlja Srna.

On je napomenuo da odgovora još nema, te da neće prestati da postavlja to pitanje.

Cikotić je rekao da izjava ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da Krivični zakon BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida prijeti miru i životima Bošnjaka pokazuje koja strana uporno ugrožava mir i stabilnost u BiH i cijelom regionu.

- Preporučujem Vulinu da dobro razmisli prije nego što se ponovo odluči za slične prijetnje i da se prisjeti kako su i gdje su završili njegovi prethodnici koji su Bošnjacima prijetili nestankom i koji su te prijetnje pokušali sprovesti. Oni su uglavnom ili u tamnicama ili na smetljištu istorije, a Bošnjaci ne samo da su opstali, već su postali nezaobilazan faktor u regionu, rekao je Cikotić. 

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.