29.8.2021. 9:00
0
Najveće žarište u regionu: Na Kosovu od danas policijski sat, odgođen početak školske godine
Kosovska vlada odobrila je jučer novi set mjera u borbi protiv Covid-19, kojim se kretanja građana ograničava u periodu od 22:00 do 05:00 sati ujutru. Mjere stupaju na snagu danas (nedjelja) i važit će do 13. septembra.

Ograničen je i rad ugostiteljskih objekata do 21:30 sati, a u narednim danima, kafići i restorani će goste moći da uslužuju isključivo u baštama.

Novim setom mjera, prihvaćen je predlog Ministarstva prosvjete da se početak školske godine odgodi za 13. septembar, prenose tamošnji mediji.

Građani koji ulaze na Kosovo morat će da dostave dokaz o vakcinaciji, negativan PCR test urađen u posljednja 72 sata ili serološki test u posljednjih 30 dana, bez obzira na nacionalnost. U suprotnom, morat će da budu sedam dana u izolaciji.

Donesena je odluka o upošljavanju još 422 zdravstvena radnika.

Ministar zdravlja Arben Vitia rekao je da je pooštravanje mjera bilo neophodno u ovoj situaciji, i ostavio otvorenom mogućnost uvođenja novih restrikcija ukoliko se situacija ne poboljša.

Jučer je na Kosovu registrovano još 1.891 zaraženih osoba od 13.120 testiranih, uz 18 smrtnih slučajeva.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.