3.9.2021. 18:42
0
Policiji kazali da su krenuli na protest protiv ustoličenja Joanikija: Oduzeti pištolj, palice, droga..
Nikšićka policija je, u mjestu Bogetići, prilikom kontroliranja vozila „Mercedes“ nikšićkih registarskih oznaka, u kojem su se nalazili R. B. (30), S.Ž., N.Z. i Lj.Ž. (40), pronašla oružje, drogu, palicu, metalni boks, drvenu palicu, metalne kuglice, ručne sprejeve i zaštitne maske, saopćeno je iz Uprave policije.

Od tih oosba, kako navode, prikupljena su obavještenja u kojima su izjavili da su se uputili u pravcu Cetinja kako bi prisustvovali protestnom skupu zbog najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko – primorskog Joanikija, javlja RTCG. Prilikom kontrole kod R.B. je pronađeno pakovanje sa sadržajem opojne droge kokain težine oko 10 grama, dok je kod Lj.Ž. pronađen pištolj marke „Bernardelli“ kalibra 7,65 milimetara sa 13 komada municije.

- Daljim pregledom vozila pripadnici policije su pronašli šest zaštitnih maski, tri biber spreja, metalni boks, drvenu palicu, 62 metalne kuglice i majice - navode iz policije.

O događaju je, kako su kazali, obaviješten državni tužilac koji je naložio da se Lj.Ž. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija a da se protiv R.B. podnese krivična prijava za krivično djelo neovlaštena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.