4.9.2021. 16:11
0
Koronavirus u regionu: Klinička slika pacijenata teža u novom talasu kažu srpski ljekari, antivakseri upali u zgradu TV Slovenija
Dok ljekari u Srbiji upozoravaju da je u ovom talasu klinička slika teža, u Sloveniji je grupa protivnika vakcina upala u zgradu Televizije Slovenija i prijetila novinarima, prenosi taj medij.

Prema posljednjim zvaničnim informacijama, u Srbiji je u posljednja 24 sata preminulo 19 ljudi, a registrovano je još 3.497 novih slučajeva zaraze.


Britansko savjetodavno tijelo odbilo je da da zeleno svjetlo za vakcinaciju zdrave djece od 12 do 15 godina.  Zdravstveni stručnjaci u Velikoj Britaniji smatraju da nema dovoljno koristi od vakcinacije sve djece starije od 12 godina, već da je bolje da cjepivo dobiju osjetljive grupe, prenosi BBC News.

U svijetu je do sada zaraženo blizu 220 miliona ljudi, a preminulo više od 4,5 miliona.  Dato je više od 5,4 milijardi doza vakcina, prema podacima Univerziteta Johns Hopkins.

Prema posljednjim zvaničnim informacijama, u Srbiji je u posljednja 24 sata preminulo 19 ljudi, a registrovano je još 3.497 novih slučajeva zaraze.

Grupa ljudi, protivnika vakcinacije, koja danima protestuje ispred zgrade Televizije Slovenija u Ljubljani, upala je u petak uvečer u studio i prijetila novinarima i vrijeđala ih, objavila je ta televizija.  Pošto su se oglušili o pozive da napuste zgradu, policajci su ih potom odvukli.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.