17.9.2021. 21:24
0
Vučić o Izetbegoviću, Đukanoviću i Milanoviću: Kada nemate svojih rezultata morate da napadate, tu ulogu bih prepustio njima
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas poslije podne u Istanbul, čime je počela njegova posjeta Turskoj.

Predsjednik Srbije je istakao da je Srbija na dobrom putu, napreduje, dobro radi i ima rezultate i ne mora da se osvrće na bilo koga drugog, a oni koji nemaju rezultate napadaju druge.

Vučić je, upitan za brojne napade iz regiona, posle posjete njemačke kancelarke Angele Merkel, naglasio da je zadovoljan tom posjetom.

„Posjeta Merkelove je važna za nas. Njemačka je najveća evropska sila, naš je najveći spoljnotrgovinski partner, najveći investitor, jedna od najmoćnijih zemalja u svetu, a kancelarka najmoćnija političarka na međunarodnoj sceni, čiji se ocjene i stavovi čitaju“; kazao je on.

Vučić je u razgovoru za Pink izrazio zahvalnost Merkelovoj na svemu što je činila i podršci Zapadnom Balkanu i Srbiji.

„To je u spoljnopolitičkom smislu neka od najvažnijih stvari u karijeri kada imate dobar odnos od početka do kraja mandata sa takvom liderkom. Naravno da uvijek ima i po malo zavisti, po malo potrebe da se Srbija ocrni“, dodao je on.

Vučić je kazao da je suština da je Srbija na dobrom putu, napreduje, dobro radi i ima rezultate, ne mora da se osvrće na bilo koga drugog.

„Ne moram da pozivam nekog i da onda jedina tema budu Zoran Milanović, Bakir Izetbegović, Milo Đukanović. Kada nemate svojih rezultata morate da napadate. Tu ulogu bih prepustio njima. Mi ćemo se truditi da razvijamo svoju zemlju i da imamo dobre odnose sa svima“, poručio je on.

Vučić je izjavio da odlično razume poruke koje su upućene iz Zagreba i da one samo potvrđuju da Srbija nešto odlično radi, kada u regionu moraju toliko pažnje da joj posvete.

“Da sam nepismen i da ne razumijem jezik, razumio bih te poruke, svako bi razumio. Ali, sadržajem nisam fasciniran. To govori - mi nemamo pametnija posla, očigledno da Srbija nešto mnogo dobro radi, kada moramo toliko pažnje da joj posvećujemo”, rekao je Vučić, komentarišući poruke sa zajedničke pres konferencije predsjednika Hrvatske i Crne Gore juče u Zagrebu.

Vučić je rekao da on i Milo Đukanović budućnost regiona vide drugačije.

“On budućnost svoje zemlje vidi u asimilaciji i nestanku srpskog stanovništva, ja u poštovanju prava svih da budu svoji na svome. Oni bi želio svoju zemlju da gradi, tako da ne bude Srba, ili da bar u početku nemaju politička prava. Onda da im uzmu crkvu, pa zatim pravo da se nazivaju Srbi”, rekao je Vučić.

Kako kaže ,u Crnoj Gori su smislili trik za popis, tako što bi napravili poseban odjeljak - nacionalnost, da bi, kaže, svi rekli da su Crnogorci, dok bi poseban dio bila - etnička grupa.

“Ne znam kako su pravili distinkciju, zna se ko su pripadnici nacionalnih manjina, a ko etnička grupa. U Crnoj Gori bi da svedu Srbe na etničku grupu ”, ukazao je Vučić.

Vučić je poručio da nema ništa lično ni protiv koga u regionu, ali da ima protiv politike čiji je osnov nestanak Srba, uz tobože priču da se suočavaju sa problemima sa Srbijom, kao hegemonom.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.