19.9.2021. 16:59
0
Potres 2,6 po Richteru na širem zagrebačkom području
Prema prvim podacima EMSC-a, potres magnitude 2,7 osjetio se u nedjelju oko 15:30 sati na zagrebačkom području, prenose zagrebački mediji.
Epicentar potresa bio je blizu Velike Gorice. Par minuta kasnije iz Hrvatske seizmološke službe javljaju da je potres bio magnitude 2,6 po Richteru, prenosi Dnevnik.hr portal.
 




''Dobro je streslo cijelu kuću'', napisao je jedan od svjedoka podrhtavanja. ''Kratko, ali snažno'', iskustvo je iz Novog Zagreba. ''U Dubrancu jak zvuk i tresak od nekoliko sekundi. Već dugo nismo tako skočili'', napisali su iskustvo potresa na EMSC-u.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.