20.9.2021. 14:40
0
Pokušala da proda dijete za 1.000 KM
D. H. (38) iz Srbije, uhapšena je u Podgorici zbog sumnje da je izvršila krivično djelo trgovina ljudima na štetu maloljetne ženske osobe iz Novog Pazara.

- Sumnja se da je ovo krivično djelo D.H. izvršila na način što je 16. septembra ilegalno ušla na teritoriju Crne Gore u blizini Rožaja sa maloljetnom oštećenom koju je namjeravala da proda za iznos od 500 eura (oko 1.000 KM) licu S. H. iz Podgorice, radi sklapanja braka - navodi se u saopćenju policije.

Po nalogu nadležnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici D.H. je lišena slobode. Ona je privedena postupajućem tužiocu na dalju nadležnost koji joj je odredio zadržavanje do 72 sata.

Hapsenje
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.