25.9.2021. 14:02
0
Na Kosovu zapaljen centar za registraciju vozila, pronađene i dvije eksplozivne naprave
Zapaljen je centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku, na svom Facebooku je napisao ministar unutrašnjih poslova u vladi Kosova Dželjal Svečla (Xhelal Svecla).

- Nepoznata lica zapalila su centar za registraciju vozila koji se nalazi u zgradi općine u Zubinom Potoku. Kosovska policija je odmah izašla na lice mjesta i uskoro ćemo imati više informacija - napisao je Svečla.

On je naveo da se to dogodilo jedan čas poslije ponoć i da ima informaciju da je i u Zvečanu izvršen pokušaj napada eksplozivnom napravom na centar za civilnu registraciju u kome se nalazi i odjeljenje za registraciju vozila.

Prema njegovim riječima, ove akcije pokazuju na potrebu za prisustvom specijalne jedinice ROSU na sjeveru Kosova.

On je pozvao građane sa sjevera da poštuju zakone, a za događaj iz Zubinog Potoka je naveo da je u pitanju "krivično djelo sa elementima terorizma".

Kada je pitanju drugi incident u Zvečanu, riječ je o tome da su pronađene dvije eksplozivne naprave i razbijena vrata u zgradi "Intel", gdje je smješten općinski registracioni centar.

Iz policije su naveli da su o tome obaviješteni danas nešto prije 9 sati i da su na teren izašle i istražne i forenzičke jedinice, te da je unutar objekta primijećena jedna neeksplodirana ručna granata, crne boje, nepoznate marke.

Kosovo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.