25.9.2021. 15:09
0
Premijer Kurti: Napade na Kosovu su izvršili pojedinci koje podržava Srbija!
Kosovski premijer Albin Kurti oglasio se nakon današnjih dešavanja na Kosovu. Na svom Facebook profilu je napisao da preliminarni rezultati istrage ukazuju na to da požar u zgradi u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku nije bilo slučajan već da je namjerno izazvan.

Istakao je da policija navodi da su u zgradi Centra za registraciju vozila u Zvečanu bačene dvije ručne bombe, te dodao da, na sreću, one nisu eksplodirale.

- Pojedinci ili grupe čije kriminalne aktivnosti ugrožavaju vladavinu prava i javni red, napadaju našu državu i remete mir. Njih ohrabruje i podržava Srbija, tačnije, tamošnji autokratski režim - kazao je Kurti.

Dodao je i da zvanični Beograd koristi Srbe na Kosovu kako bi se izazvao ozbiljan međunarodni sukob.

- Takvo podmetanje požara i zločinci koji to rade neće se tolerisati - napisao je Kurti.

Poručio je da je kosovska policija je profesionalna institucija koju svi moraju poštovati.

- Pozivam građane, posebno sjeverno od Ibra, bilo da su Srbi, Albanci, Bošnjaci ili Romi, da ostanu mirni i sarađuju sa institucijama Kosova - napisao je Kurti na društvenim mrežama.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.