26.9.2021. 16:31
0
Obdukcijom nije otkriveno kako su djeca stradala, ubica otac sutra izlazi iz bolnice
Tragična smrt troje djece potresla je Hrvatsku, ali i regiju. Obdukcija nije dala odgovor na ključno pitanje o smrti sedmogodišnjih blizanaca i četverogodišnjeg dječaka, koje je u noći s petka na subotu u Zagrebu ubio njihov otac Harald Kopitz.
Naime, istražitelji, koji su prvo vjerovali kako su djeca ubijena tako da ih je otac ugušio, sve su skloniji verziji da je ključno za smrt bilo trovanje, vjerojatno tabletama, prenosi Index.

No, na tijelima troje ubijene djece nađene su povrede od gušenja, pa istražitelji sumnjaju kako je otac djecu i otrovao i gušio. Moguće je i da je kod neke od djece smrt nastupila trovanjem, a kod neke gušenjem.

Sve bi to trebalo utvrditi toksikološko vještačenje nesretne djece koje je zatraženo.

Ubica Harald Kopitz je u međuvremenu i dalje na bolničkom liječenju i tek treba biti ispitan.

On je i dalje stabilno. Još se uvijek nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, a njegovu sobu još uvijek čuva policija. Tako će biti do kraja liječenja. Kako javlja HRT, njegovo otpuštanje iz bolnice očekuje se sutra, nakon čega slijedi daljnja procedura.
Ubistvo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.