26.9.2021. 20:33
0
Ubijena djeca svake godine ljetovala u Neumu: Ja više ne jedem i ne pijem
Kad su dječica ljetos bila u Neumu kod nane i djeda, niko ni u najcrnjim mislima nije mogao naslutiti da će to biti njihov posljednji dolazak. Zla sudbina koju im je namijenio njihov otac u trenutku pomračenja uma zauvijek je otrgnula sedmogodišnje blizance i četverogodišnjeg dječaka iz majčina zagrljaja, ali i zagrljaja nane, djeda i ujaka, koji su se svaki put iznova radovali njihovu dolasku u Neum.

Neum je u nedjelju bio gotovo pust grad, tek su se rijetki prolaznici, nešto domaćih i malo više gostiju, mogli sresti po ulicama. Grad se zatvorio i tuguje, suosjeća s porodicom ubijenih mališana. Muzika je utihnula i u neumskim kafićima. Sumorno nedjeljno poslijepodne. Tuga u ožalošćenoj porodici, ali i po gradu, piše portal slobodnadalmacija.hr.

“A šta ću vam reć. Povazdan plačem. Otkad sam čula da su djeca ubijena, niti jedem niti pijem”, rekla je jedna starija gospođa u Neumu.

“Koliko čovjek može poludjeti da ubija vlastitu djecu”, dodala je za pomenuti portal.

“Jutros sam bila u crkvi, molila sam za tu jadnu djecu. I za njihovu majku, da joj Bog dadne snage da izdrži ovu bol”, rekla je gospođa koja se predstavila kao Marija.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.