27.9.2021. 8:32
4
Vučić dao ultimatum NATO-u? Tri tačke su do toga da srpska vojska uđe na Kosovo i javno evo govorim o njima!
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nije ušla na teritorij Kosova, zato što od Kumanovskog sporazuma nema pravo da to učini i poručio da Srbija s trupama neće ući na Kosovo jer želi da se sve riješi mirnim putem.

On je rekao da je to poručio i generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu, kao i da mu je rekao da Srbija neće dozvoliti pogrom nad Srbima. Vučić vjeruje da su ga u NATO-u razumjeli i da će učiniti sve da zaštite srpsko stanovništvo na Kosovu.

-Čekaćemo vas 24 sata da kao NATO reagujete, tek ako se posle toga nastavi pogrom našeg stanovništva, Srbija će reagovati i neće dozvoliti ono što se dešavalo 1995. ili 2004. godine. Srbija je podigla samo gotovost, nije digla vojsku i policiju. Srbija nije ušla na prostor Kosova, jer poštujemo sporazum, nemamo prava da to učinimo. Mi sa trupama nećemo ulaziti, nama je mir najbitniji, to sam rekao u NATO-u, bio sam veoma precizan. Dakle, tri tačke su do toga i kao što vidite o njima javno govorim, siguran sam da su me u NATO-u oni razumeli. Mi smo mali narod, ne možemo da se rasipamo, rekao je Vučić.

-Mi sada imamo 14 MiG-29. Oni su mislili da se ja šalim. Je l’ Srbija to nema pravo da podigne svoje helikoptere ili avione u centralnoj Srbiji? (Predstavnici EU) se sedam dana nisu uzbudili zbog oklopnih kola kosovske policije, ali jesu istog sekunda kad je Srbija pokazala da neće dozvoli da je ponižavaju, kazao je Vučić.


(Admir Oručević)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.