2.10.2021. 20:12
0
"Ne vjerujem Albancima ništa, znam s kim imam posla. 50 posto tekstova novina s Kosova, Crne Gore i Hrvatske je protiv mene"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su Albanci na Kosovu morali odmah da sprovedu u djelu sporazum postignut u Briselu i da povuku jedinice Rosu, jer bi u suprotnom bili u problemu, ali i da im ništa ne vjeruje kada je u pitanju obaveza Prištine iz Briselskog sporazuma da se formira Zajednica srpskih opština.

"Oni su taj dio, jedini koji su imali, a to je da povuku Rosu, sproveli u djelo, ali da li im vjerujem da će da prihvate ZSO - ne vjerujem im ništa. Po tom pitanju znam s kim imamo posla, neću nikoga da vrijeđam, ali znam s kim imam posla", rekao je Vučić za Prvu.

Kaže da je to posao predstavnika vlasti da se bori za interese svog naroda i da ne krije ništa, ali da ljudi treba da razumiju da su to komplikovanije stvari nego što izgledaju.

Na pitanje da prokomentariše to što je Albin Kurti rekao da Kosovo ima veliki problem, predsjednik Srbije je rekao da je zbog toga sretan, pošto se bori za svoj narod, a ne za Kurtija, kao i bez obzira na to želi da imaju najbolje odnose s Albancima.

Dodao je da je za njega kompliment to što je rekao Kurti.

Takođe, napomenuo je da 50 odsto tekstova albanskih novina na Kosovu je protiv njega, kao i u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

(Ajdin Balićevac)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.