3.10.2021. 21:26
0
Direktor KBC-a Zagreb poručio - oni delatnici koji nemaju COVID potvrdu i ne žele se testirati, neće dobiti dnevnicu
FOTO: N1
Direktor KBC-a Zagreb Ante Ćorušić komentirao je uvođenje COVID potvrda u zdravstvenom sistemu od ponedjeljka, istaknuvši da su u KBC-u mnogi punktovi gdje će se moći testirati i očitavati COVID potvrde, a radnici koji nemaju tu potvrdu i ne žele se testirati, neće dobiti dnevnicu, prenosi Dnevnik.hr portal.

Od ponedjeljka u zdravstvenom sistemu i ustanovama socijalne skrbi u Hrvatskoj, svaki zaposlenik mora imati EU digitalnu covid potvrdu te posjetitelji i pratnja pacijentima, a početku primjene sigurnosnih mjera u KBC-u Zagreb nazočit će ministar zdravstva Vili Beroš, prenose hrvatski mediji.

KBC Zagreb ima oko 6.200 zaposlenika, a oko 1.600 ih nema covid potvrdu niti dokaz da su preboljeli infekciju, rekao je u večerašnjem Dnevniku Hrvatske televizije direktor KBC-a Zagreb dr. Ante Ćorušić. Mi ih ne možemo prisiliti da se cijepe, ako to ne žele, dodao je.


No, napominje da je situacija pod nadzorom. "Unatrag tjedan dana, kada smo dobili naznaku od Stožera da će to biti provedeno, pripremili smo se i organizirali. Brojni su punktovi unutar KBC-a Zagreb gdje će se ljudi testirati, gdje će se očitavati covid potvrde. Mislim da se to moglo izbjeći, ali ponavljam da bolesnike ne smijemo ugrožavati zbog toga što se netko neće cijepiti, a hoće raditi", rekao je Ćorušić - prenosi Dnevnik.hr iz Hrvatske.


(Amer Mujezinović)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.