5.10.2021. 17:48
0
Sastali se Vučić i Čović: Razgovarali smo o legitimnom predstavljanju i poštovanju Dejtonskog sporazuma
Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, u Sloveniji se danas sastao sa liderom HDZ-a BiH, Draganom Čovićem.

Vučić je na svom Instagram profilu objavio sliku sa Čovićem, uz dodatak da je riječ o prijateljskom razgovoru. Također, Vučić je napisao da je danas sa liderom HDZ-a BiH razgovarao o legitimnom predstavljanju.

- Razgovarali smo o poštovanju Dejtonskog sporazuma i legitimnim interesima i predstavljanju tri naroda u BiH, napisao je Vučić na Instagramu.

Na ovaj način, čini se da je srbijanski predsjednik dao podršku Čovićevoj odnosno HDZ-ovoj kampanji legitimnog predstavljanja i konstitutivnosti naroda, što je već odavno kamen spoticanja političke elite u Federaciji BiH.

Interesantno, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, u više navrata je javno izjavljivao kako se izmjene Izbornog zakona BiH, odnosno biranje kandidata sa područja Federacije BiH, ne tiču Republike Srpske i da ona neće učestvovati u tim pregovorima.

Dodik je govorio kako taj dogovor trebaju napraviti Bošnjaci i Hrvati međusobno.


(Ajdin Balićevac)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.