8.10.2021. 16:12
0
Turista iz Berlina šokiran cijenama u Dubrovniku: Sve je suludo skupo
Korisnik TikToka objavio je video koji je snimio u Dubrovniku. U ovaj grad doputovao je iz Berlina te otkrio da nije oduševljen Dubrovnikom.

“Sat vremena parkinga je 5.5. eura (oko 41 kunu), ali dobro, ljubazni su pa vam daju 24 sata za samo 65 eura (oko 490 kuna)”, ironično je rekao turist iz Berlina i dodao kako misli da je Dubrovnik jedan od onih gradova “koji samo želi izvući zadnji novčić iz džepa turista”.

Osvrnuo se i na druge usluge u posjećenom gradu te smatra da su cijene suludo visoke.

“Porcija prženih krompirića je 5.5 eura (oko 41 kunu) hamburger 11 (oko 80 kuna), što i nije toliko strašno. Ali Coca cola košta 5.3 eura (oko 40 kuna). Kakva pljačka”, rekao je TikToker. Dodao je kako mu se općenito ne sviđaju cijene restorana brze hrane i supermarketa jer nisu, kaže, realne.
Požalio se i na gužvu u gradu. Tvrdi da je nepodnošljiva i da se jednostavno ne može obići sve ono što bi u gradu svaki turist želio vidjeti.

“Ovo je još jedna velika prijevara. Ako želite šetati poznatim zidinama, morate platiti 26 eura (195 kuna). Imaju i selfie muzej s kojem se možete fotkati. Tko bi to želio?”, rekao je turist. 

“Ne želim biti previše negativan, ima lijepih stvari ovdje, ali ima i boljih destinacija. Suludo skupo”, zaključio je. 

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.