8.10.2021. 18:41
0
Šef policije u Hrvatskoj o policajcima koji su tukli migrante i vraćali ih u BiH: Nije bilo naredbe, oni su udaljeni iz službe!
Glavni direktor policije u Hrvatskoj Nikola Milina govorio je na današnjoj press-konferenciji o maskiranim muškarcima koji su tukli migrante na granici, za koje je ministar Davor Božinović danas priznao da su to bili policajci.

Milina je rekao kako su trojica policajaca za koje je utvrđeno da se nalaze na snimcima na kojima se vidi kako tuku migrante. Kazao je kako su pripadnici interventne policije, i to jedinice interventne iz PU istarske, koja je bila na ispomoći na granici s BiH.

Milina tvrdi da su djelovali individualno i da nije bilo nikakve naredbe. Kada bi nekada i postojala takva naredba na terenu, rekao je, policajci su je morali prijaviti jer je riječ o kaznenom djelu.

Kako je kazao, za sada je utvrđeno da je riječ o trojici policajaca koji su postupali u radno vrijeme, a tek treba utvrditi zašto nisu nosili propisanu uniformu, kazao je Milina.

Rekao je da su policajci udaljeni jer mlaćenje migranata "šteti ugledu hrvatske policije".

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.