9.10.2021. 16:03
0
Umrlo dijete koje je majka u Zagrebu odbila liječiti, novac za pomoć potrošila
Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podignulo je optužnicu protiv 34-godišnjakinje koju terete da je kao majka grubo povrijedila prava djeteta, a terete je i za krivično djelo utaje.

Tereti je se da je, unatoč višekratnom informiranju liječnika o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta te pristajući na sve posljedice, odbila dijete voditi doktoru  i podvrgnuti ga daljnjim terapijskim postupcima i liječenju zbog čega je, uslijed neliječenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta te smrtnog ishoda.

Okrivljenicu se tereti i da je od 8. augusta 2018. do 23. maja 2019. u Zagrebu, tokom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta, na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830,00 kuna, prikupljen isključivo za liječenje djeteta, od kojeg je ona potrošila iznos od 422.546,00 kuna za lične potrebe, stoji na stranicama ŽDO-a.

(Ajdin Balićevac)

Zagreb
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.