14.10.2021. 20:51
0
Srbijanski radikali krenuli na Kosovo, pa vraćeni s granice: Nisu imali PCR test
Dan poslije incidenata na sjeveru Kosova, odnosno u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, Zvečanu i Zubinom potoku – a nakon akcije interventne jedinice kososvske policije, situacija je mirna, ali i napeta.

Na Kosovo su se uputili i pripadnici desničarskog Pokreta “Levijatan”, prema riječima Pavla Bihalija, jednog od članova pokreta.

Međutim, kako Bihali ističe u video objavi koja kruži društvenim mrežama, vraćeni su s administrativnog prelaza Brnjak jer nisu imali PCR testove.

“Na sjever pokrajine Kosovo se može preći samo pješke. Sve je i dalje blokirano. Jedno upozorenje za sve koji su se osmjelili da odu na KiM. Bez PCR testa nema šanse ni da priđete”, ispričao je Bihali.
Podsjetimo, u jučerašnjim sukobima je povrijeđeno više civila, dok je Srbin koji je ranjen u sukobima policije i građana u Zvečanu stabilno i van životne opasnosti, ali i dalje u teškom stanju.


Incidenti su započeli kada su pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine u srijedu ujutru zatvorili više prodavnica u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i okolnim mjestima, kako bi, kako su saopštili, spriječili krijumčarenje robe.

Stanovnici na sjeveru Kosova su reagovali i kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske raskrsince i ulice. Policija je u toku akcije pokušala da rastjera blokade u sjevernom dijelu Mitrovice i okupljenje građane srpske nacionalnosti suzavcima i šok bombama, a dio okupljenih građana je uzvratio kamenicama. Ubrzo je došlo i do pucnjave i upotrebe vatrenog oružja.

(Ajdin Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.