18.10.2021. 9:19
0
Smijenjeni direktor u Varaždinu ima zagarantovanu plaću od skoro 2.000 eura do 2029.
Javnost u Hrvatskoj zatečena je informacijom da će Davor Skroza, sada već bivši direktor varaždinske Čistoće, primati zagarantovanu platu od 13.500 kuna (blizu 2.000 eura) sve do 2029. godine.

Kako piše jutarnji.hr, Skroza vjerovatno ima jedinstven Ugovor o radu u Hrvatskoj. Moguće i šire jer Skrozi je njime zagarantovana plata direktora do 2029. godine, nezavisno od toga hoće li biti na tom ili na nekom drugom radnom mjestu.

U članu 25. ugovora, kojim se regulira prestanak ugovora i radni odnos stranaka, piše:

- Ako direktoru funkcija Uprave (direktora), društva prestane zbog isteka vremena na koje je imenovan, odluke o opozivu ili njegove ostavke, navedena okolnost nema utjecaja na radni odnos zasnovan između stranaka koji se nastavlja i dalje.

(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.