18.10.2021. 11:04
0
Otkrivena grupa koja je navodno prisluškivala Vučića: Ovo je "Dijaninih 10"
Poslije otkrivanja afere oko prisluškivanja predsjednika Srbije Aleksndra Vučića, nekoliko osoba je uhapšeno ili osumnjičeno za krivična djela.

Radi se, naime, o grupi koju je navodno okupila nekadašnja sekretarka MUP-a Srbije, Dijana Hrkalović.

Blic je danas objavio listu od 10 osoba, koje su nazvali 'Dijaninih 10':

1. Dejan Kovačević

Bio načelnik Uprave kriminalsitičke policije (UKP).

Poslije odlaska Nebojše Stefanovića iz MUP prebačen na mjesto pomoćnika direktora policije.

2. Srećko Lazić

Bio zamjenik načelnika UKP, privremeno premešten na mjesto pomoćnika komandanta Žandarmerije.

3. Dejan Milenković Bagzi

Bio načelnik Službe za specijalne istražne metode UKP (SSIM), premješten za glavnog koordinatora kod direktora policije. Protiv njega je, zajedno sa Dijanom Hrkalović, podnijeta krivična prijava u kojoj se on tereti za zloupotrebu službenog položaja.

4. Danilo Stojanović Dača

Bio načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove UKP (SKOP), privremeno premješten za glavnog koordinatora u Jedinicu za zaštitu ličnosti i objekata.

5. Milutin Radovanović

Bio u SKOP, privremeno premješten kao koordinator kod direktora policije Rebića.

6. Darko Stojanović

Bio načelnika odjeljenja u SKOP, premešten za koordinatora u Saobraćajnoj policiji.

7. Nikola Begović

Bio šef odsjeka u SSIM, premješten u Sektor za vanredne situacije.

8. Ilija Milačić

Bio načelnik UKP za grad Beograd. Dobio otkaz jer je uhapšen i osuđen na sedam mjeseci kućnog pritvora zbog odavanja povjerljivih policijskih informacija portalu "Objektiv".

9. Goran Papić

Bio zamjenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), pa prešao u Ministarstvo odbrane. Dobio otkaz jer je bio uhapšen zbog osnovane sumnje da je počinio zloupotrebu službenog položaja tako što je, navodno, nezakonito vratio zaplijenjeni automobil Marku Miljkoviću, zvanom Marko Mesar, saradniku Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

10. Dragoslav Damjanović Coka

Doveden u SSIM iz beogradske policije, po preporuci Bagzija Milenkovića, i bio je glavni operativac policijske radne grupe "Mangusta", koju je oformila upravo Dijana Hrkalović. Sa rasformiranjem "Manguste" postaje načelnik SBPOK-ovog odjeljenja za ubistva, a poslije odlaska Nebojše Stefanovića iz MUP prebačen je na mjesto koordinatora u UKP, prenosi danas beogradski Blic.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.