2.11.2021. 8:25
0
Otriveno zašto je bogatstvo krio u 'bunkeru' u pasatu
Više od 50.000 eura koji su poslije likvidacije Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (26) Đokić 27. septembra ukradeni iz njihovog automobila “folksvagen pasat” bilo je sakriveno u otvoru u gepeku u kojem je trebalo da stoji rezervni točak.

Taj dio Đokićevog “pasata” bio je prerađen u svojevrsni bunker u kojem je on čuvao devize kada bi išao negdje a koliko je novca na tom mjestu bilo u momentu ubistva i pljačke za sada se samo nagađa. Ono što se sa sigurnošću može reći jeste da je u pitanju suma od najmanje 50.000 eura a sumnja se da je na tom mjestu moglo da se nalazi i do 100.000 pa i 200.000 eura!

– Đokić je bio čovjek starog kova. Uličnim dilovanjem deviza u Aleksincu počeo je da se bavi još devedesetih godina prošlog vijeka. Tada se sve završavalo na ulici, i dileri deviza su novac uglavnom držali u svojim automobilima koji su im bile pokretne “kancelarije”. Od tada mu je po svemu sudeći i ostala ta navika. Kada je dozvoljeno otvaranje menjačnica, on je među prvima počeo da radi mjenjački posao, ali povjerenje u banke nije imao pa je zadržao stare navike i skoro sav svoj novac je uvijek nosio sa sobom u autombilu kada bi negde išao. Zato ga nije ispuštao iz vida ni na tren. Kada nije on mogao da motri na auto, onda bi gledao neko od najbližih članova porodice, kaže izvor Blica.

Kako je Blic pisao, Đokići su nestali u noći između 26.i 27. septembra kada su iz Moravca krenuli ka stanu u Aleksincu. Njihova ugljenisana tijela nađena su 2. oktobra u ataru Moravca, na mjestu zvanom Dudine bare dok je spaljeni „pasat“ pronađen 12 kilometara dalje, na staroj separaciji šljunka u okolini Tešice.


Policija je 21. oktobra uhapsila Gorana Džonića (59), Đokićevog brata od tetke nakon čega je u voćnjaku iza kuće njegovog sina Stefana, koji u to vreme nije bio kući, nađeno je zakopano 43.000 eura a manji iznos bio je sakriven u usisivaču u kući.

Na vreći i parama nađen je DNK materijal Gorana Džonića koji je za sada glavnoosumnjičeni za teško ubistvo i pljačku Đokića.

Prema nezvaničnim informacijama on je nekoliko dana nakon nestanka Đokića jednom rođaku vratio dug od oko 10.000 eura, pa se osnovano sumnja da je i to novac novac koji potiče iz pljačke.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.