11.11.2021. 19:40
0
Hrvatska od ponedjeljka uvodi covid potvrde
FOTO: Agencije
Hrvatska od ponedjeljka uvodi kovid potvrde za ulazak u javne ustanove i državne institucije, najavio je hrvatski premijer Andrej Plenković i naglasio važnost vakcinacije, ukazujući na današnje podatke da od osam najmlađih umrlih od korone, starih između 48 i 59 godina, niko nije bio vakcinisan, javlja agencija Hina.

"Stalno govorimo da je ovo kolektivni napor i još jednom želim da pošaljem poruku našim građanima – protiv kovida se možemo boriti samo svi, ne može se boriti samo dio građana jer bolest pogađa sve“, rekao je Plenković na sjednici Vlade i ponovio najavu Nacionalnog štaba da se od ponedjeljka se uvode kovid potvrde za ulaz u javne ustanove i državne institucije.


Ukazujući na današnje podatke o vrlo visokom broju zaraženih i 66 umrlih, Plenković je ocijenio kako to govori koliko je intenzivan četvrti talas epidemije koronavirusa.

"Od 66 umrlih, 50 nije bilo vakcinisano ni jednom dozom, dvoje samo jednom dozom, a 14 s obje doze, pri čemu su oni uglavnom bili starije dobi s pratećim bolestima. Posebno je alarmantan podatak da od osam najmlađih, od 66 koji su umrli – to su ljudi između 48 do 59 godina, niko nije bio vakcinisan. Taj podatak još jednom govori koliko je važno da se intenzivira vakcinacija“,
poručio je premijer Hrvatske, prenosi Hina.



(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.