12.11.2021. 22:05
0
Osuđeni silovatelj pored murala ratnom zločincu Ratku Mladiću uzvikivao: "Srebrenica nije genocid"
Mural ratnog zločinca Ratka Mladića i dalje je u Njegoševoj ulici u Beogradu. I dalje ga čuvaju momci u kapuljačama.

Dok država ne pokazuje namjeru da reaguje, 70 nevladinih organizacija i pojedinaca traže od Vlade da omogući uklanjanje murala. 

Onima koji treći dan čuvaju mural Ratka Mladića, prepodne je stiglo pojačanje, pridružio im se Simo Spasić, osuđeni silovatelj, uzvikujući: „Srebrenica nije genocid“.

S druge strane, građane koji su se zbog buke Sime Spasića pobunili, legitimisala je policija. Ostali su posmatrali šta se događa, 

Novi skup aktivista koji žele uklanjanje murala najavljen je za sutra, a jedan od govornika bit će i reditelj Stevan Filipović.

- Pa će možda i ta vlast da odustane, da promijeni strategiju, da se povuče, ili će jače da udari što opet nešto znači. Ako su baš spremni da idu do kraja u odbrani lika i djela Ratka Mladića onda su se potpuno identifikovali, onda sebe satjeravaju u jedan čošak, što se nadam da će da urade, iz koga neće moći da se izvuku. Ili nas satjeravaju u jedan čošak iz koga nećemo moći da se izvučemo pa ćemo da vidimo šta ćemo onda da radimo - poručuje Filipović za N1.

(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.