17.11.2021. 15:43
0
Vučić na komemoraciji Zukorliću citirao arapsku poslovicu, a onda poručio: Neka mu je rahmetli i slava mu!
U Narodnoj skupštini Srbije održana je komemoracija zastupniku i muftiji Muameru Zukorliću, lideru Stranke pravde i pomirenja (SPP), kog je na mjestu šefa stranke naslijedio njegov sin, prenosi Avaz pisanje regionalnih medija.

Prije početka komemoracije, kojoj je prisustvovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, Zukorlićeva porodica, predstavnici Islamske zajednice, predstavnici stranaka, kao i predstavnici diplomatskog kora, Vučić se upisao u Knjigu žalosti koja je postavljena u holu skupštine.  

Prisutnima se prvo obratio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najprije citirajući jednu arapsku poslovicu.

- Ovaj svijet nije mjesto na kome odmaramo, nego svijet na kom se testiramo.

Poslije njega će nam ostati velika pouka, naše tijelo jeste prolazno, ali ono što uradimo može da bude vječno. Muamer je danas na mjestu na kojem je trebao da bude, uz tvorca. Viđali smo se nerijetko, razgovarali o svim problemima, nekada imali žučne rasprave, nekad plodonosne razgovore, ali samo sa jednom željom, da i Srbima i Bošnjacima učinimo život boljim. 

Potrudićemo se da ne bude zaboravljen. Neka mu je rahmetli i slava mu - rekao je Vučić u svom govoru. 

Nakon Vučića, svim prisutnima se obratio predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić

- Pripala mi je teška dužnost da se danas u ime Narodne skupštine oprostim od Muamera Zukorlića. Kao i svi vi sam očekivao da sa njim surađujemo još mnogo godina i da uradimo mnogo više nego do sad. Bio je sljedbenik Božje riječi, ali i rođeni predvodik, čovjek sa vizijom boljeg i humanijeg društva. 

- Mnoge ideje nismo stigli da realiziramo. Želio je da se u ovoj zgradi odvoje prostorije za molitve, nismo stigli da to realiziramo. Hvala mu što je imao vjeru i snagu da se bori za druge. Njegov odlazak je ostavio veliku prazninu u našem društvenom i političkom životu, ali i velik trag. Vječna slava našem prijatelju Muameru - rekao je Dačić.

Na kraju se obratio i sin preminulog Zukorlića Usame te se zahvalio Vučiću i Dačiću na lijepim govorima. 

Zukorlić je na parlamentarnim izborima 2016. godine izabran za narodnog poslanika u Skupštini Srbije i ostaće upamćen po tome što je o prijedlozima zakona i akata vrlo često govorio iz perspektive etike, morala i duhovnosti.

Bio je i predsjednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.