18.11.2021. 22:40
0
U Zagrebu osvanuli strašni natpisi: "Zagreb mrzi Srbe", "Ubi Srbina", "Za dom spremni"
Kod Osnovne škole Savski Gaj u Zagrebu osvanule su išarane poruke prepune ustaških i nacističkih znakova, kao i poruka mržnje prema Srbima, piše Index.hr.

I to na dan kada se obilježava 30 godina od stradanja u Vukovaru.

Spominje se i saborski zastupnik Milorad Pupovac.

Neko je zidove pothodnika i ulaza u pothodnik kod škole išarao ustaškim i nacističkim znakovima, simbolima Dinama i neprimjerenim tekstom.

- Dan polako sviće blijedi ova noć jedna srpska majka na groblje mora poć' - piše na jednoj strani zida uz "Ubi Srbina".

Na drugoj je ispisano "Za dom spremni" te "18.11.1991. Vukovar". Također, neko je iscrtao i križ u krugu uz slova WPWW, što je simbol bijelog nacionalizma.

Na zidu kod ulaza u pothodnik ispisano je "Ubi Srbina" s ustaškim "u" i "potjerajte Pupovca", kao i "Pupovac, četnik, krepaj".

U samom pothodniku piše "Savski Gaj mrzi četnike!", a na vanjskom zidu nacrtano je stablo vrbe ispod kojeg piše "Serbian family tree (eng. srpsko obiteljsko stablo)", kao i "Zagreb mrzi Srbe" te "Srbe na vrbe" i nacrtan je vukovarski vodotoranj.

Na zidu u prostoru OŠ Savski Gaj napisano je još jednom "Zagreb mrzi Srbe". Ispod nekih išaranih poruka piše Topovi Savski Gaj što je, čini se, potpis ovih nepoznatih ili ovog nepoznatog autora.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.