19.11.2021. 20:44
0
Nataša Jovanović članica SNS-a: Vučić prevarant, licemjer i baron Minhauzen
FOTO: nova.rs
Dugogodišnja poslanica Srpske radikalne stranke Nataša Jovanović prije nekoliko mjeseci napustila je tu partiju, a nedavno se učlanila u Srpsku naprednu stranku.

Poznata po tome što je svojevremeno vodom polila tadašnju predsednicu Skupštine Natašu Mićić i za govornicom parlamenta bacala kletve na one koji su spremni da komuniciraju sa Borisom Tadićem, godinama je teškim rečima zasipala svoje političke protivnike, a posebno nekadašnje partijske kolege koji su osnovali SNS, prenosi portal 'nova.rs'.


Na vijest da je prešla u SNS, ministarka Zorana Mihajlović joj poželela “toplu dobrodošlicu”, ali i dodala da se “na neki čudan način divi ljudima sa kamenim stomacima i gumenim obrazima”. Jovanović je odgovorila da je to pretjerano ne tangira, jer njen ulazak u stranku “ima pravo da ospori predsjednik Vučić”, naglašavajući da se ne stidi nijedne svoje riječi koju je izrekla u Skupštini, podseća srbijanski Istinomer.


“Dugogodišnja sam političarka, a nikada nisam obrukala Srbiju. Imala sam na stotine govora u Skupštini i nijedne svoje reči se ne stidim, nijednu ne bih povukla", izjavila je pre nekoliko dana.

"Prvo da rezimiramo da je to sve počelo u današnjem danu, dakle, ta odmetnička, isključena iz SRS grupa na čelu sa svojim guruom Nikolićem i kad se već gospodin Martinović upitao i pita se i javnost šta znači to SNS? Gospodine Martinoviću, uvaženi kolega, možda satanistička Nikolićeva sekta, možda, a možda i nešto drugo. To zaista ne znam. Treba da znaju građani Srbije„, izjavljivala je 2008. godine.


Govorila je i o „vrbovanju“ Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića:

"Da je namera Tadića, Mantera i Vordsvorta bila, početkom septembra, da kroz vrbovanje i kroz instruisanje, zajedno sa domaćim tajkunima, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, izvrše puč u SRS-u, to je sada jasno i vrapcima na grani i građanima Srbije, koji su prozreli njihove namere, njihov lopovluk i mafijašluk, svuda i na svakom mestu, pa i u Vladimircima„, pamti se još jedna njena izjava iz 2008.


Pominjala je kakve je sve promjene doživio Vučić: 

"Ovi politički zaista potpuno promenjeni ljudi, juče sam rekla gospođo Čomić da vi znate da je Aleksandar Vučić bio sklon tim manično-depresivnim epizodama, ali ovo je sada nešto što ipak ima drugi karakter i što može drugačije da se karakteriše, a tiče se odricanja svega što je srpsko i odricanja same pomisli na to da naš narod može da se vrati tamo gde je živeo. Kaže taj nesrećni Vučić, nikad nisam, dok sam bio u Srpskoj radikalnoj stranci, pomenuo linije Karlobag-Ogulin-Karlovac- Virovitica, a to je linija nacionalnog otrežnjenja i osvešćenja našeg naroda, borbe da našem narodu i deci koja će da se rode usadimo to da su na tim granicama naši spomenici, naše crkve, naši manastiri i grobovi naših predaka„, govorila je Nataša Jovanović 2008. godine.



Tvrdila je da je Vučić saradnik britanske obavještajne službe: 


"Sećate se, kolege poslanici, i vi koji niste članovi Odbora, da sam ja pre godinu i više dana postavila pitanje, na insistiranje našeg tadašnjeg generalnog sekretara Aleksandra Vučića, jer sam od njega i dobila tu informaciju da izvesni Ranko Tadić, brat od strica Borisa Tadića, ima uređaje za prisluškivanje političkih oponenata, pa čak i onih koji su… Gospođo Kolundžija, to su reči Aleksandra Vučića, znate, generalnog sekretara, koji je po prirodi stvari obavešten čovek. Postavila sam to pitanje i gospodin Bulatović, tadašnji direktor BIA, rekao mi je da će to proveriti. Međutim, u međuvremenu se ispostavilo da takvu istu opremu, samo sofisticiraniju, ima Aleksandar Vučić, da se bavi tim poslom, naročito zbog sada već opštepoznate činjenice, a ja sam dobila i pouzdane informacije da je on već dve godine saradnik britanske obaveštajne službe MI 6 i da kao takav, ne samo preko Rakića, tog Mikija i tih kriminalaca, kako se već zovu, Limun i ostali, ima sve te veze. Postavlja se ozbiljno pitanje – šta MUP i BIA rade? Da li oni prate te strane agente, kao što je Vučić, ili u sadejstvu sa njima rade sve to, na razbijanju pre svega onoga što se zove integritet ličnosti„, govorila je u Skupštini te za uvrede na račun Vučića i ekipe plodne 2008. godine.

Tih dana pitala se do kada će Vučić da vodi politiku koja vodi priznanju Kosova, zahtevajući da se „momentalno prekine svaki dalji kontakt sa Briselom i sa zvaničnicima iz Evropske unije“.



"Podsetiću naše građane, još 2014. godine Evropska unija, koja ima nameru da istrgne Kosovo i Metohiju iz sastava Srbije i posle priznanja tzv. nezavisnosti te terorističke šiptarske tvorevine, 2014. godine je propisala Deklaraciju o sveobuhvatnom rešenju za Kosovo, kako oni kažu. I vi ste to prihvatili. Šta je to drugo nego uvod u priznanje? Dokle će Aleksandar Vučić kao predsednik Srbije da vodi takvu politiku, to je naše pitanje i objašnjenje? Mi tražimo da se momentalno prekine svaki dalji kontakt sa Briselom i sa zvaničnicima iz Evropske unije, da se okrenete onima koji su naši prijatelji, a to je bratska Ruska Federacija koja je, dok nam oni sve ovo rade i tako nas ponižavaju i dodatno vrše pritisak na Srbiju, bratska Rusija nam šalje najmodernije naoružanje, a to je samo jedan u nizu iz paketa vojne opreme koja treba da stigne u slučaju da imamo takve odnose sa Ruskom Federacijom. Gospodine Arsiću, od kada smo u ovom sazivu Narodne skupštine, to je od 3. juna 2016. godine, Poslanička grupa Srpske radikalne stranke je na ovakva pitanja, a upozoravali smo na ovo još ranije, i naš predsednik i drugi narodni poslanici koji su postavljali pitanja vezana za južnu srpsku pokrajinu, dobila odgovora – nula. Dakle, nijedan odgovor nismo dobili„."



A onda se učlanila u SNS. Tako poslednjih dana, saopštavajući da se sredinom oktobra učlanila u SNS, ističe da to nije učinila zbog funkcije, već da „svojim javnim delovanjem pomogne Srbiji i Vučiću u još jednoj pobjedi za Srbiju“.

"Bilo mi je logično da pristupim stranci koja baštini sve ono za šta se zalažem i u šta verujem. Apsolutno podržavam politiku Aleksandra Vučića i promovišem je svuda i na svakom mestu. Smatram da je to jedini način da Srbija ima prosperitet za sve generacije u budućnosti – tvrdi ona, i ističe da još nije imala priliku da se vidi s Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije i SNS“. 



(Amer Mujezinović) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.