22.11.2021. 9:09
0
Zoran Milanović učestvovaće na svečanom ispraćaju 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR na Kosovo
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović učestvovaće na svečanom ispraćaju 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR na Kosovo

Iz kabineta predsjednika Hrvatske poručili su da na ovom događaju nije predviđeno prisustvo medija te da će javnost informisati službenim saopćenjem, ali je očigledno došlo do novog nesporazuma sa Ministarstvom odbrane Hrvatske, odakle su poručili da su mediji pozvani.

PANTOVČAK: NEĆE SE OVO KORISTITI U DNEVNOPOLITIČKE SVRHE
 
Iz Milanovićevog štaba poručili su da se ovaj događaj neće iskorištavati za "bilo čije dnevnopolitičke interese".

"Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH odlučio je tako, imajući u vidu dosadašnja iskustva te nakon brojnih razgovora s oficirima i vojnicima. Najavljeni događaj organizovan je zbog ispraćaja vojnika HV koji odlaze u NATO misiju, odnosno organizovan je isključivo s ciljem da se vrhovnom zapovjedniku OSRH, vojnim zapovjednicima i ministru odbrane pokaže njihova spremnost za misiju. Tako važan događaj za vojsku ne može se i neće se iskorištavati za bilo čije dnevnopolitičke interese", poručili su.

MINISTARSTVO: MEDIJI SU UVIJEK BILI POZIVANI NA TAKVE DOGAĐAJE
 
Na događaju će učestvovati i ministar odbrane Mario Banožić. Iz MORH su pozvali medije da proprate ovu svečanost.

U MORH poručuju da su mediji uvijek bili pozivani na takve događaje, a posljednji primer je svečani ispraćaj 5. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju podrške miru u Sredozemlju. To je bilo 31. septembra, a ispraćaju su, uz medije, prisustvovali i predsjednik Milanović i ministar Banožić i načelnik Glavnog stožera OS Hranj.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.