7.12.2021. 17:45
0
Milanović nazvao Bakira Izetbegovića Hasan-agom
Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske je reagovao na poruku Bakira Izetbegovića, lidera SDA, koji mu je poručio da bi bilo bolje da manje govori i više razmisli, nakon što je uputio niz uvredljivih izjava o genocidu u Srebrenici.

Shodno tome, Milanović je Izetbegovića nazvao Hasan-agom koji brani Šefika Džaferovića.

“I onda se pojavi Bakir kao veliki Hasan-aga, pomiritelj, nahuška tog hutbaša iz Zenice (Šefik Džaferović op.a.) na mene. Uvijek ima nekoliko ljudi koji će se derati i koji će vrijeđati. Lako je za mene, ja sam tu da udariš, pa pogodiš ili fulaš, nego pljuju po Hrvatskoj i onda mi on kaže, veliki državnik da bih trebao biti pametniji. Odakle njegov interes da ja budem pametniji“,
naveo je Milanović.


Na to je reagovala novinarka rekavši da Izetbegović nije baš tako rekao, na šta je on uzvratio pitanjem, prenosi N1.

“Kako nije, rekao mi je da bih trebao malo više razmišljati, to je onda još gore? Dakle, da uopće ne razmišljam. Razmišljam i imam stav, razmišljam i o tebi Bakire, bok. Dakle, razmišljanje je kao leđa, svi ga imaju”, poručio je Milanović.


Podsjetimo, Milanović je u istoj ovoj izjavi ranije nešto Šefika Džaferovića nazvao sponzorom mudžahedina u Kaknju koji provocira Srbe odlaskom u Vukovar. Upitan da prokomentira svoje protekle izjave o genocidu u Srebrenici, Milanović je postavio protupitanje da li su haške presude za njega manifest sudbine kojeg se mora držati.


"Hoćemo li prestati s tim glupostima. To su tužne i grozne priče. Šta je sa Vukovarom, taj grad je sistematski uništavan, štakori su ubijani, ne dva dana u okolnim šumama nego sistematski. Ja nisam čuo nikoga u Hrvatskoj da kaže da je to genocid", kazao je Milanović.


"Definicija genocida je kaučuk definicija. To se rasteže. Figu to nije tema za razgovor. To nije nebeski zakon. Sud kakav god da je i ko god da su i da je donio deset presuda to je politička kvalifikacija. Ako je tako, ponavljam ono što sam rekao, a to je da moramo naći drugi naziv za ono što su nacisti napravili", dodao je.


Dodao je da mu smeta što se Srbima insinuira da je genocidan, isto kao što bi mu smetalo da se to radi Hrvatima.


(Patria/  Amer Mujezinović)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.