8.12.2021. 22:31
1
Udaljeni sa posla - Hrvatski policajci kažnjeni zbog snimka na kojem tuku migrante u blizini granice sa BiH
Prvostepeni disciplinski sud MUP-a u Osijeku izrekao je u prvom stepenu kaznu uslovnog prestanka radnog odnosa trojici interventnih policajca, koji su učestvovali u nasilju nad migrantima na granici s BiH zbog čega su početkom oktobra udaljeni s dužnosti, saopšteno je danas iz MUP-a Hrvatske.

Uslovni prestanak radnog odnosa znači da im je dat rok u okviru kojeg ne smiju napraviti nikakvu drugu povredu radne discipline, ali odluka još nije konačna jer sve stranke u postupku imaju pravo na žalbu drugostepenom disciplinskom sudu u sjedištu Ministarstva.

Trojica policajaca još se neće moći vratiti na posao jer su početkom oktobra, kad se u javnosti saznalo za taj slucaj, udaljeni s dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.

S dužnosti su udaljeni 8. oktobra i protiv njih pokrenut je disciplinski postupak nakon što je u medijima objavljen snimak na kojoj maskirane osobe odjevene u dijelove policijske uniforme tuku migrante na granici s BiH, prenosi Hina.

Direktor policije Nikola Milina tada je saopštio da su trojica policajaca udaljeni s dužnosti i da protiv njih slijedi disciplinski postupak, a nakon što je radna grupa otkrila da su na snimku službenici interventne policije.

Njihovo ponašanje ocijenio je kao težu povredu službene dužnosti koja ozbiljno šteti ugledu policije. Tada je utvrđeno da je riječ o trojici policajaca koji su "postupali" u radno vrijeme, a tek treba utvrditi zašto nisu nosili propisane uniforme, kazao je Milina.

Vezano uz navedeni događaj sprovode se i uviđaji.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.