9.12.2021. 8:50
0
Prekrečen mural Ratku Mladiću u Beogradu
Mural Ratku Mladiću u Beogradu, zbog kog su građani i aktivisti danima protestovali, prekrečen je u skladu sa rješenjem Odjeljenja za inspekcijske poslove GO Vračar.

Kako su naveli korisnici društvenih mreža, mural je okrečila komunalna milicija.

Podsjetimo, kod murala vodio se ideološki „rat“. Nekoliko mjeseci nakon što je naslikan, mural Ratku Mladiću izazvao je tenzije – grupa ekstremnih desničara ga je branila, građanski aktivisti su ga uništavali. Zbog ovih akcija, privedena je aktivistkinja Aida Ćorović, a uvrede su letjele među sukobljenim stranama.


(Ajdin Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.