23.12.2021. 10:51
0
Milanovića zbog ispada ignorišu i Srbi: Predstavnici srpske zajednice povukli poziv, a evo i zbog čega
Vijeće srpske nacionalne manjine Karlovačke županije, povuklo je poziv predsjedniku Zoranu Milanoviću da sudjeluje na obilježavanja 12. januara 1942. godine, datuma oslobođenja Vojnića.

Milanovića se planiralo pozvati da kao predsjednik Hrvatske položi vijenac u znak sjećanja na poginule stanovnike Korduna, ali, kako se saznaje, taj je prijedlog povučen zbog njegovih ispada prema antifašistima, predstavnicima srpske zajednice, a posebno zbog nedavnih izjava u vezi s ubojstvom zagrebačke porodice Zec i maloljetne Aleksandre, javlja "Jutarnji list".

Poziv nije upućen ni premijeru Andreju Plenkoviću, uz pojašnjenje kako on vjerovatno ne bi došao nego bi poslao Tomu Medveda. Na kraju će na obilježavanje godišnjice oslobođenja Vojnića biti pozvani samo predstavnici srpske zajednice, antifašističkih udruženja i lokalnih vlasti, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.